Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

μουσική και άλλα

Πάλι λιακάδα σήμερα στο Αιντχόβεν, και διαολεμένο κρύο..Κασκόλ, γάντια, σκουφί και ποδήλατο.Βόλτα πριν ξεκινήσει ο σημερινός Γολγοθάς, για να ξυπνήσουμε και να φτιάξει το κέφι με τον ήλιο..
Στη διαδρομή είχα μουσική στα αυτιά μου (pixies και libertines ) αλλά μπορούσα να ακούσω πολύ καθαρά τα τράκα τρούκα του ποδηλάτου μου. Είναι γραφικό.Δεν ξέρω πως το έχω καταφέρει να είναι σαν κουδουνίστρα και να γυρίζουν κεφάλια όποτε περνάω , η ανέμελη ποδηλάτισσα..Σαραβαλάκι..Αλλά το σαραβαλάκι μου είναι το πιο φίνο.Ούτε εκείνο μ αφησε, ούτε εγώ τ' αφήνω..
Νιώθω περίεργα σήμερα..Είναι που πάνε ακριβώς 2 χρόνια από τότε που γνώρισα τον Π. (σου είπα σήμερα πόσο μου λείπεις;), είναι που συνειδητοποιώ πόσα πράγματα έχουν γίνει μέσα σε ένα χρόνο που ούτε τα φανταζόμουν εκείνη την ηλιόλουστη Κυριακή του περσινού Φλεβάρη, είναι το πόσο νιώθω να έχω αλλάξει, είναι πολλά..Είναι και ο Tom Waits που από το Σάββατο παίζει non stop και με παίρνει μακριά από δω.
Έχω αρχίσει να αγαπάω το Αιντχόβεν. Κάποια μέρη του, κάποιες εικόνες..Συνδιασμένα με ανθρώπους όλα. Όχι.Υπέροχες στιγμές δεν έχω ζήσει ακόμη εδώ.Αλλά θα έρθουν κι αυτές.Έτσι σκέφτομαι τώρα.Και γιατί όχι στο κάτω κάτω..
Κοντεύει 6 και έχω κλείσει 6ωρο στην βιβλιοθήκη. Δεν με ενοχλεί. Εξάλλου έχει ζεστασιά και ησυχία.Ό,τι μου χρειάζεται σήμερα..
Πλησιάζει η Τσικνοπέμπτη.Και λέμε να μαζευτούμε στο σπίτι της Θ. να ψήσουμε κρέατα και να ακούσουμε μουσική και να είναι ελληνική τσικνοπέμπτη στην Αιντχόφα! Τα χρειαζόμαστε κάτι τέτοια ιβέντς εδώ στην ξενητιά.Γιατί είμαστε μακριά.Κούλουμα έρχονται , οργανωθείτε ξενητεμένοι.
Σκοτεινιάζει σιγά σιγά, άρα η μελαγχολία δυναμώνει και επειδή μάλλον θα είναι αβάσταχτη σε λίγο, πρέπει να την διώξω μακριά..Sportscenter και μπυρα γρήγορη στο Little One Bar..Έτσι για να κλείσει η μέρα..

1 σχόλιο:

καλλιτέχνης είπε...

Μ' αρέσει η γραφή σου Μαργω. Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις εκεί στην ξενητειά!