Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

γαριδογιουβέτσι κατσαρόλας φάγαμε

Αυτό το φαγητάκι ήταν τελικά πανεύκολο, και το έφτιαξα χθες, σχετικά γρήγορα..Επίσης δεν είναι ιδιαίτερα βαρύ.Το φάγαμε 11 το βράδυ και είμασταν κομπλέ.Έβγαλε και αρκετή ποσότητα.4 άτομα, μεγάλες μερίδες, και τα 2 αγόρια φάγαν και 2ο πιάτο.Αυτή τη στιγμή έχει περισσέψει άλλη μια γενναία μερίδα!
Μιαμ!!

Χρειαζόμαστε
1)Γαρίδες, περίπου 450 γρ.- αυτές που είναι μετρίου μεγέθους.Κατα προτίμιση να είναι καθαρισμένες για να μην ταλαιπωρούμαστε..
2)Ντοματα ψιλοκομμένη σε κονσέρβα (καλά άμα έχετε κανονική ντομάτα, ακόμα καλύτερα, αλλά δεν είναι η εποχή της και δεν λέει)
3)1 κρεμμύδι
4)2 σκελίδες σκόρδο
5) πιπεριά-καρότο προεραιτικά (εγώ έβαλα λίγη κόκκινη, λίγη κίτρινη και λίγη πράσινη πιπεριά και λίγο καρότο)
6)500 γρ κριθαράκι
7)λάδι, αλάτι, πιπέρι
8)φέτα ή όποιο άλλο τυρί μας αρέσει.

Τι κάνουμε:

-Βράζουμε νερό (περίπου όσο θα χρειαστει για το βράσιμο του κριθαρακίου) και μόλις κοχλάσει βράζουμε για 2 λεπτά τις γαρίδες. Τις βγάζουμε και κρατάμε το νερό.
-Μέσα σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι, και μετα προσθέτουμε τις πιπεριές,τα καρότα (αν έχουμε βάλει), το σκόρδο και την ψιλοκομμένη ντομάτα.Αλάτι και πιπέρι επίσης.Το μαγειρεύουμε όλο αυτό για 4-5λεπτά και έπειτα βάζουμε και τις γαρίδες προσθέτωντας λίγο νεράκι άμα χρειαστεί.Άλλα 3-4 λεπτά μαγειρεύουμε.έχουμε χαμηλώσει τη φωτιά στο μισο από τη στιγμή που βάλαμε τις γαρίδες.
-Προσθέτουμε το ζουμί που είχαμε κρατήσει απο το βράσιμο των γαρίδων, και μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε το κριθαράκι και περιμένουμε να βράσει.Είναι σημαντικό να ανακατεύουμε πολύ συχνα, γιατί κολλάει σαν διάολος.
-Τέλος, μόλις έχει γίνει το κριθαράκι και έχει πιει το νεράκι του (δεν θα το έχει πιει όλο, θα είναι λαπαδέξ το φαγητό) βάζουμε και την φέτα (ή οποιοο τυρί χρησιμοποιήσαμε) και ανακατεύουμε να λιώσει.Η φέτα εμένα δεν είχε λιώσει τελείως, αλλά δεν ενόχλησε καθόλου.
-Το σερβίρουμε ζεστό.

Φτιαχτε το!!!

Κρέντιτς στην μανούλα που το εφτιαξε ον δε σέκοντ ντέι οφ κριστμας,μας άρεσε, και μου έδωσε μερικά τηλεφωνικά τιπς χθες πριν αρχίσω!

Δεν υπάρχουν σχόλια: