Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Λίγες μέρες πριν φύγω από το Αιντχόφεν

για Αθήνα και τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα.Απλώς ελπίζω αυτές οι "διακοπές" των 15 ημερών να αποδειχτούν υπέροχες, οφέλιμες και χαρούμενες, χωρίς την παραμικρή ανησυχία, μιζέρια, αγωνία..Αυτό συζήταγα και απόψε με τη Θ. εν μέσω Χατζηφραγκεταίων, χαμομηλοτσαγιού, κρασιού SOAVE και κατεβάσματος ταινίας. Είχε βάση το όλο σκεπτικό.Κατέληξε πάντως σε μια όμορφη βραδια με LoveActually και αχ βαχ, και κονκλουζιον ότι πολυ τυχερές είμαστε που βρεθήκαμε σε αυτή την ξενητιά!
Όμορφη βραδιά το λοιπόν η αποψινή. Πάμε για τοπ βραδιές του 2010?Παμε..

1) Καλοκαίρι ήταν, Ιούλιος, και με τον Π. είμαστε στην Ανάφη.Φυσάει διαολεμένα και δεν μπορούμε να σταθούμε σε οποιοδήποτε μέρος του νησιού.Οπότε αγοράζουμε ρετσίνα και πάμε στο υπέροχο μπαλκονάκι μας με θέα Αιγαίο..Και βάζουμε την μπ3 κάρτα του Πάνου στο φανταστικό κινητό μου και ακούμε Χατζηφραγκεταίους (πρωτότυπο- όχι τότε ήταν λίγο), πίνουμε τη ρετσίνα Κουρτάκη και γράφουμε ποίημα (το οποίο ξετρύπωσα τις προάλλες, αλλά δεν θα βάλω εδώ.Τόση τέχνη μαζεμένη δεν ξέρω αν αντέχεται)-φανερά επιρεασμένο απο το μουσικό άκουσμα εκείνης της ώρας.

2) Γενάρης,βροχερή και κρύα μέρα, η Σ. έχει γενέθλια και θα μαζευτούμε σπίτι της για κρασί και μεζέ. Και μαζευόμαστε , και πινουμε κρασιά και τρώμε ωραίους μεζέδες κυρίας Γιωτας, και παίζουμε παντομίμες και άλλα τέτοια όμορφα.Και νομίζω είμασταν όλοι μαζί..ή μπορεί και όχι..

3)Φλεβάρης.Γύρω στις 26 Φλεβάρη.Γιάννενα ο τόπος.Σπίτι της αδερφής μου σπεσιφικαλι.Και είμαστε μονες Μανωλη, και έχουμε φάει κάτι νόστιμες κρέπες.Και έχουμε πάρει και πάστες . Και βάζουμε Walk the line και τρώμε πάστες αγκαλιά και είναι πανέμορφο βράδυ.Μα πανέμορφο.Ιναφ σεντ.

4)Πάλι Φλεβάρης.Αρχές όμως.Και ο μπαμπάκας έιναι στην Κρήτη για να μαζώξει τις ελιές (γιατί αλλιώς πως θα είχα εδω στα ξένα νόστιμο λαδάκι;).Παίζει όμως κι ο Παναθηναικός με τη Ρόμα στο ΟΑΚΑ και πρέπει ναπάμε, κι επειδή ο νταντι κουλ είναι στο χωριό, πάμε με τον Π.Και κερδίζουμε 3-1. Και καραγουστάρουμε.Και γυρνάμε σπίτι του και τρώμε μακαρόνια με κοτόπουλο και πράσινη σαλάτα και μετά ελίτσες σοκολατένιες και παγωτό Νιρβάνα Ντούλτσε ντε Λέτσε.Και βλέπουμε κι ένα ντοκυμαντέρ για τις κονσέρβες (τα κουτάκια)..κι εμένα με παίρνει ο ύπνος.Και με ξυπνάει ο Π. με τα πιο γλυκά λόγια.."Είσαι τόσο γλυκιά που αν σε φιλήσω θα πάθω ζάχαρο."..Κι εσύ.Κι έτσι η νύχτα μπήκε στο τοπ.Μαζί με την 3άρα της Πανάθας.

5)Ανοιξιάτικο βράδυ Σαββάτου.Βαρεμάρα μεγάλη.Οι Α. όμως έχει την λύση και περνάει με την αμαξάρα της και παίρνει εμένα και τη Ν. και πάμε στα Πετράλωνα!Και καθόμαστε κάπου και τα πίνουμε και τρώμε και μια γαμηστερή ποικιλία σαν βουνό.Σαχλαμάρες, χαζογέλια, κουτσομπολιά, γνωστός σερβιτόρος, τα μισά κερασμένα..

6)Ιούνιος..Παράσταση της σχολής χορού.Το γνώριμο υπέροχο συναίσθημα που λατρεύω και όλα μαγικα.Όπως πάντα όταν χορεύω.Η Ε. μου είπε πως γάμησα, ο Π. πως έλαμπα..Ευτυχισμένη ήμουν απλώς..Το βράδυ συνεχίστηκε στον Χασάν!..Εξάρχεια φορεβα!

7)Αιντχόβεν.Οκτώβρης.Λ. και Β. εδώ.Πάρτυ στο σπίτι της Μ. ΤΕΛΕΙΑ.

8)Απρίλιος.Εξάρχεια.Συχνότητες.Γιορτάζει ο Π. και έχει και ο Μ.Φ. τα γενέθλιά του.Έρχονται και οι φίλοι μου.Περνάμε φίνα και είναι από τα πιο όμορφα βράδια ουανς εγκέν.

Είναι κι άλλα.Στάνταρ ξεχνώ...Αύριο, μεθάυριο θα ρθει και ο απολογισμός..
Καληνυχτίζω με Τομ Γουέιτς και λουλούδια!

Δεν υπάρχουν σχόλια: