Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008

..διαδρομη..

8.05 πμ..Ανοιγει η πορτα..Βγαινω στον δρομο..Γρηγορα βηματ, να ειμαι στην ωρα μου στη δουλεια.Παταω το play στο mp3 μου...Dance me to the end of love ακουγεται..και με γεμιζουν σκεψεις..Ενιοτε ομορφες.Αλλες φορες μελαγχολικες..Καποτε αγχωτικες..Αφτες ειναι και οι χειροτερες..Στριβω στην Ηρακλεους.Κοιταω ψηλα στα συρματα της ΔΕΗ.Περιστερια.Αυτο μας ελειπε να μας χεσει κανεναν πρωινιατικα και να τρεχουμε..Δεν φτανει που παλι με πηρε ο υπνος..
Περναω τον φουρνο.Διασχιζω την Βρεσθενης.Μα καλα, γιατι πατανε τοσο γκαζι πρωι πρωι σε τοσο μικρο δρομο?
Φιου..Ευτυχως δεν εβαλα τακουνια σημερα που βιαζομαι και μπορω να κατεβω γρηγορα την αποτομη κατηφορα της Ηρακλεους..Να και ο μικρος ξανθουλης.Δεν ξερω αν εχω δει πιο ομορφο παιδακι..Το βλεπω καθε πρωι την ιδια ωρα στο ιδιο σημειο με τη μαμα του.
Τσακ.Εφτασα στο μετρο..Για μισο λεπτο..Μηπως περασει το τρολευ..μπααααααααα...Παμε!
Κατεβαινω τις κυλιομενες σκαλες.ΗΛΙΘΙΟΙ!Αμα θετε να ειστε ακινητοι σταθητε δεξια!Αμαν πια..
Σε 2 λεπτα ερχεται το μετρο.Παρατηρω τον κοσμο.Αυτη η κοπελα με την μακρια κοτσιδα εχει εδω και 2 χρονια το ιδιο σακιδιο, το ιδο χρωμα στα μαλλια, το ιδιο τσαντακι μεσης..Στασιμοτητα?Η απλως βολη?
Ο συρμος εφτασε!Στριμοχνομαστε.Τελικα χωρεσα παλι.Ακουω το Disorder τωρα..ΦΦΦ..Δεν ειναι ωρα για Joy Division ομως...Περνω στο επομενω κομματι..χμ..REM καλυτερα για τωρα το πρωι..Man on the moon.. "
If you believed they put a man on the moon, man on the moon
If you believe there's nothing up my sleeve, then nothing is cool"
Κοιτω τον κοσμο παλι..Η κοπελα διπλα μου εχει βαφτει πολυ ωραια και φυσικα..Και φοραει ωραιο αρωμα!Ευτυχως..Το τελευταιο που θελει κανεις πρωι πρωι,ενω ειναι στριμογμενος στο μετρο,ειναι ενας ανθρωπος που μυριζει ασχημα.
Φτανουμε συνταγμα.Προσπαθω να βγω πρωτη και να κατεβω γρηγορα τις σκαλες.Ο καθενας περπαταει οπως του κατεβει..
Σε 2 λεπτα κι αυτος ο συρμος..Ενα αγορι ακουει μουσικη.Τι να ακουει?Εγω πανως τωρα ακουω Last post on the bungle-Libertines.
Μπαινουμε μεσα.Πολυς κοσμος που φαινεται οτι παει στη δουλεια..Σε καποια εταιρια..ΠΟλυ κουστουμαρια εχει πεσει..Εγω ειμαι με τζιν, μακο και all star..Καμια φορα βαζω και κανα φορεματακι για αλλαγη.Και τακουνια.Σημερα ομως βιαζομουν ειπαμε!
"Επομενος σταθμος Α-ΜΠΕ-ΛΟ-ΚΗ-ΠΟΙ".Γελαω μονη μου.Θυμαμαι τη Νικη που κοροιδευει το πως ακουγεται η λεξη αυτη..παρομοια με τον ΠΟ-ΝΟ-ΚΕ-ΦΑ-ΛΟ.
Φτασαμε..αντε τρεχα να ανεβεις..Σιγα μην παω απο τις κυλιομενες.Ολοι απο εκει πανε για να φτασουν γρηγοροτερα.Εγω πρωτη ανεβαινω.Σφιγγει και ο ποπουλης μου!
Βγαινω εξω.Η κυρια με τα κουλουρια Θεσσαλονικης με κοιταζει οπως καθε μερα απο την κορφη ως τα νυχια (που λεει ο λογος). Λες να της πω Καλημερα? Μπορει και να το θελει καμια φορα..Κρυωνω λιγο και σκεφτομαι πως θα ειναι να ξυπναει τοσο πρωι για να σταθει εκει για πολλες ωρες με τα κουλουρακια της.Και σκεφτομαι αυτοματα και το κοριτσακι με τα σπιρτα (ναι το παραμυθι), μετα το τραγουδι των Κατσιμιχαιων, μετα την αδερφη μου και τον μπαμπα μου που εκλαιγε συγκινημενος..Συνιρμικα ολα αυτα..ΣΤΟΠ!!!!!Φαναρι κοκκινο!
Chelsea Hotel..ΡΕ ΑΧ! Ετσι θα ελεγε κι η Λενια μου..Μερικες Καφετεριες στην Αλεξανδρας ειναι γεματες..Νταξ..Δεν θα ξυπναγα μια ωρα νωριτερα για να παω να πιω καφε στα Flo Cafe.
Σταση στο τελευταιο περιπτερο.Διαβαζουμε πρωτοσελιδα εφημεριδων. DERBY, Πρασινη και Ριζοσπαστη..Μπορει και Ελευθεροτυπια καμια φορα, αλλα μου τη σπαει.
Παλι τροχονομος.Το φαναρι δειχνει τον Γρηγορη , αλλα εγω περιμενω.Ο κυριος τροχονομος μας κανει τωρα νοημα να περασουμε..
Fake plastic Trees..Κι αλλος τροχονομος εδω..Μου κανει νοημα να περασω πιο γρηγορα "Ελα..Δεν κανουμε βολτα" ...Ρε τι μας λες!!!Εγω γουσταρω να περπατησω αργα!
Κοιταζω την αφισα, ψηλα πανω απο το Βενζιναδικο..Για την Νευρικη ανορεξια κατι λεει..Σκεψεις που διωχνω..
Απο που να παρω καφε?Απο το κυλικειο ή απο την Πολυ?Παντου κοσμο θα εχει..Ασε..Θα φτιαξω μονη μου..
Μπαινω στην εταιρια..Χτυπαω καρτα,,Καλημερα!

1 σχόλιο:

Yannis Triantafyllou είπε...

Καλή η μουσική, καλή και η βόλτα...