Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

Μια ιστορια του δασους..

Μια φορα κι ενα καιρο σε ενα μεγαλο και πανεμορφο δασος ζουσε ενα μικρο σαλιγκαρι..ο Ιορδανης..Ηταν ενα πολυ καλο και φιλικο σαλιγκαρακι! Αγαπουσε ολο τον κοσμο, και ηθελε να τους βλεπει ολους χαρουμενος!..Παντοτε εκανε οτι περνουσε απο το ..καβουκι του για να τους ευχαριστησει..Ποτε δεν ελεγε οχι σε κανεναν, και παντα ετρεχε να τους βοηθησει ολους!Ειχε για ολους μια καλη κουβεντα, και οποτε τον ρωτουσαν τη γνωμη του, ηξερε παντα να την παρουσιασει με τον πιο ομορφο και γλυκο τροπο..
Ο Ιορδανης ομως , παρ ολο που ηταν τοσο καλος με ολους, δεν ειχε κανεναν φιλο! Ειχε πολλους γνωστους!Ηξερε ολα τα ζωα του δασους, ολα τα δεντρα, και ολα τα λουλουδια!Ολοι τρεχαν σε αυτον οταν ηταν για καλο ή οταν ειχαν καποιο προβλημα..Παραδοξως ομως οταν ο Ιορδανης φοβοταν ή οταν ειχε καποιο προβλημα κανεις δεν ηταν εκει.Κι ετσι απλως κρυβοταν μεσα στο καβουκακι του!
Στεναχωριοταν τοσο πολυ γι αυτο.Νομιζε πως αφου εκεινος αγαπαει ολα τα ζωα,ολα τα πουλια, ολα τα δεντρα και ολα τα λουλουδια, ετσι θα τον αγαπουσαν κι αυτον..
Ο Ιορδανης δεν ηταν καθολου ευχαριστημενος με τον εαυτο του!Πιστευε πως δεν ειχε φιλους γιατι ηταν μικρος και ασχημος..και ευχοταν μεσα του να ηταν ενα ομορφο πουλι, και να μπορουσε να πετα οπου του εκανε κεφι!
Ενα καλοκαιρι-τι παραξενο!!-ο Ιορδανης χαθηκε!Εξαφανιστηκε στα καλα καθουμενα!
Και ομως κανενας δεν ειχε καταλαβει τιποτα! Κανενας δεν ειχε καταλαβει οτι ο Ιορδανης ελειπε, κι οτι δεν ηταν εκει για αυτους οταν χρειαζοντουσαν καποια βοηθεια!
Ο μονος που το καταλαβε ηταν ενα μικρο χελιδονι, ενα πανεμορφο χελιδονι, που ολο γυρναγε περα δωθε.Αυτο το χελιδονι καταλαβε αμεσως την απουσια του Ιορδανη και καλεσε σε γενικο συνεδριο τους αρχηγους του δασους!Την κυρια κουκουβαγια και τον μεγαλο αρκουδο! Αυτοι οι τρεις, επειδη αγαπουσαν πολυ τον Ιορδανη - μολονοτι εκεινος δεν το ηξερε- ξεκινησαν μια μεγαλη εκστρατεια για να τον βρουν..Ψαχνανε καιρο, και τελικα ανακαλυψαν που ηταν! Τον ειχε απαγαγει μια κακια μαγισσα του δασους, η Πουλχερια!
Η Πουλχερια ηταν μια πολυ κακια μαγισσα που καθε τοσο επαιρνε τα καλα και μοναχικα ζωακια και τα σκοτωνε σιγα σιγα και βασανιστικα.Με εναν τροπο που μονο εκεινη ηξερε και που κανεις δεν μπορουσε να νικησει!
Ετσι ειχε παρει και τον Ιορδανη η Πουλχερια..Και ειχε ξεκινησει για τα καλα το εργο της οταν φανηκαν το χελιδονι,η κουκουβαγια και ο αρκουδος!
Σπαγαν το κεφαλι τους να κανουν τον Ιορδανη να τους δει μεσα απο το καστρο της Πουλχεριας, αλλα τιποτα! Κλαιγανε και στεναχωριοντουσαν, αλλα δεν το βαζανε κατω!
Ενα πρωι, ο Ιορδανης δυστυχισμενος ξυπνησε και ειδε ηλιο εξω απο το παραθυρο του καστρου..Κοιταξε για πρωτη φορα εξω απο αυτο και ειδε τα τρια ζωα που ηρθαν για να τον σωσουν!
Χαρηκε τοσο πολυ!Καταλαβε πως δεν ηταν μονος του, εναντια στην κακια Πουλχερια, και αποφασισε να τους βοηθησει κι αυτος να τον βγαλουν απο εκει μεσα, πρωτου η μαγισσα καταφερει να τον σκοτωσει και να τον φαει!
Δυσκολευτηκαν πολυ!Περασαν απο 40 κυμματα..1-2-36-4-5-...-38-39-40...Τοσο αργα και βασανιστικα!Ομως κανενας δεν το εβαζε κατω..Και τελικα καταφεραν να γλυτωσουν τον μικρο Ιορδανη! Την Πουλχερια δυστυχως δεν καταφεραν να την σκοτωσουν και ηξεραν πως καποιο αλλο ζωακι θα γινοταν θυμα της..
Ο Ιορδανης ομως ηταν ασφαλης!Και πηρε την μεγαλη αποφαση! Να προσεχει πολυ ποιοι τον αγαπανε..και να τους αγαπα κι αυτος..Και να μην αναλωνεται με καλοσυνες σε ζωακια που ουτε καν καταλαβαινουν την απουσια του..
Αποφαση σοφη..Γιατι Ο ιορδανης εγινε πολυ δυνατο σαλιγκαρακι..Κι αρχισε να κρυβεται ολο και λιγοτερο στο καβουκι του..
Κι ενα πρωι, ο Ιορδανης ξυπνησε νιωθωντας διαφορετικα..Κοιταχτηκε στα νερα της πιο μεγαλης λιμνης του δασους και ειδε οτι ειχε φτερα..Οτι ειχε γινει κι αυτος χελιδονι..Και μπορουσε να πεταξει οπου ηθελε!Και να χρησιμοποιησει ολη του την δυναμη!!!
Κι αυτο εκανε..


Δεν υπάρχουν σχόλια: