Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

αισιοδοξία ή τι?

Ξύπνησα καλά..Ήλιος, όμορφη μέρα.Άνοιξα την πόρτα μου και μπήκε το φως.Δεν κρύωνα.Ξύπνησα τον Π. Γέλια, χαμόγελα (ακόμα δεν καταλαβαίνω τι έχεις στο κεφάλι σου..ακόμα μου λείπεις πολύ)..Μίλησα με την μανούλα, μαύρισα λίγο, δεν είχε και τα καλύτερα νέα, φόβος, πέσιμο, έτοιμη ήμουν να με πάρει από κάτω και να γαμηθεί ακόμα μια μέρα..Όχι, αυτό δεν έπρεπε να γίνει με τίποτα.Τηλέφωνο τον μπαμπά.Αισιόδοξος, χαρούμενος.Πάντα.Ακόμα και τώρα. Και όπως εδώ και 25 χρόνια γίνεται, η φωνή του και μόνο ήταν αρκετή για να χαμογελάσω και να σκεφτώ πως όλα θα είναι εντάξει.Μπόρα και θα περάσει.Είναι όλα δύσκολα και άσχημα, αλλά ο μπαμπάς μου εμένα δεν μασάει.Είναι ο καλύτερος.
Αισιοδοξία λοιπόν.Ντύθηκα και έβαλα την καινούρια μου μπλούζα, και έφυγα για να αρχίσει η μέρα μου.Και κοιλάει ακόμα πιο αισιόδοξα..
Και μοου αρέσει, και δεν τολμώ να κάνω ούτε μία άσχημη σκέψη γιατί μπορώ!!!!!
Σήμερα θα μαγειρλεψω επιτέλους φαγητό, υγιεινό και νόστιμο.Τόσες μέρες όλο μπούρδες τρώγαμε με τα φιλενάδια μου..


Κοτόπουλο γιουβέτσι κατσαρόλας (μικρός ο φούρνος μου, δεν με παίρνει να το φτιάξω εκεί)


Υλικά

  • Κοτόπουλο.Όσο θα φας. Εγώ πήρα μισό μήπως φάει και κανας άλλος.
  • Κρεμμύδι.1 μεγάλο.ή δύο μικρά.Ανάλογα τα γούστα.Εγώ μπορεί να βάλω και 2 μέτρια ας πούμε.
  • 2 σκελίδες σκόρδο. (αν αντέχεις)
  • 1 φρέσκια ντομάτα τριμένη στον τρίφτη
  • Πουμαρό.Πελτέ δηλαδή.Βέβαια αν ειναι και αυτή η κονσέρβα με τις ολόκληρες ντομάτες δεν μας χαλάει καθόλου.Τοουναντίον.
  • Λάδι.Αρκετό.Και πάλι κατά βούληση πάει (σόρυ, εγώ έτσι μαγειρεύω.Με το μάτι)
  • Κριθαράκι (1 κούπα ανα 2 ατομα υπολόγισε-αν τρωνε γυναίκες μένει και λίγο)
  • Αλάτι και πιπέρι.
Διαδικασία

Σε λίγο λαδάκι τσιγαρίζεις το κρεμμύδι μέχρι να γίνει λίγο διάφανο.Έπειτα προσθέτεις το κοτόπουλο και το αφήνεις να "ασπρίσει" γύρω γύρω και να βγάλει λίγο νεράκι.Μπορείς να προσθέσουμε και λίγο άμα δεις ότι σώνεται.Στη συνέχεια ρίχνεις το σκόρδο και την φρέσκια ντομάτα.Αφήνεις εκεί 2-3 λεπτά να δώσουν το άρωμά τους και ρίχνεις και το πουμαρό σου ή τελοςπάντων τον ντοματοπελτέ σου.ότι έχεις βρε αδερφέ(τιπ: αν δεν έχεις πελτέ, μην αγοράσεις..Τρίψε 2-3 φρέσκιες ντομάτες.Κανουν την ίδια ή και καλύτερη δουλειά).Ανακατεύουμε, ρίχνουμε λάδι, αλάτι και πιπέρι και όσο νεράκι χρειάζεται έτσι ώστε να μπορέσει να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.Εγώ φροντίζω η σάλτσα που έχει δημιουργηθεί ως τώρα να καλύπτει το κοτόπουλο.Μόλις πάρει μια βράση, χαμήλωσε την φωτιά και άφησε το κοτοπουλάκι ψηθεί.Στο μεταξύ ετοιμάζεις ζεστό νερό σε μια κατσαρολίτσα.
Τώρα έγινε το κοτόπουλό σου και άκου τι πρέπει να κάνεις.Το βγάζεις απο την κατσαρόλα σου ωραία ωραία και το βάζεις κάπου να κρατηθεί ζεστό.Τι έχει μείνει; Μια κατσαρόλα με φανταστική σάλτσα.Πάρε τώρα το κριθαράκι και ρίξε το εκεί μέσα.Ανακατεύεις συνεχώς, μην ξεχνιέσαι!Κολλάει και θα μείνεις νηστικός αν κάνεις διαφορετικά! Κατα τη διάρκεια προσθέτεις νερό όποτε χρειάζεται.Αυτό το κάνεις μέχρι να γίνει το κριθαράκι.Μην τρομάζεις.Δεν αργεί.Υπολόγισε κανα 20 λεπτο μαξ, από την ώρα που θα το βάλεις στην σάλτσα.
Τελείωσες.Ρίχνεις στρην κατσαρόλα και το κοτόπουλο, ανακατεύεις και σερβίρεις..Μπορείς να βάλεις τυράκι από πάνω.Εγώ είτε βάζω ανθότυρο από την Κρήτη μας την όμορφη , είτε τίποτα..Παραείναι νόστιμο για να του βάλω τυριά!!!!

Καλή όρεξη σε όλους!