Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

καρναβάλι

Νομίζω ανέφερα πως εδώ, στην Αιντχόφα, έχουμε καρναβάλι τώρα..
Εδώ λοιπόν, όπως πληροφορήθηκα, τις ημέρες του καρναβαλιού (όπου κλείνει μέχρι και το πανεπιστήμιο-βάλε με το νου σου το μέγεθος του εορτασμού), γίνεται ο χαμός από κόσμο και όλοι πίνουν και μεθούν, ωχ αμάν, μέρα νύχτα τραγουδούν.Κυριολεκτικά. Χθες βράδυ γινόταν της τρελής από κόσμο στην Stratum (ο δρόμος με τα πολλά μπάρ-διασκέδαση τύπου Χερσόνησος), ντυμένοι όλοι με ό,τι να 'ναι, ολομέθυστοι..Μας προειδοποίησαν δε,αν δεν είμαστε ντυμένοι να μήν προσπαθήσουμε να μπούμε σε κάποιομ μαγαζί διότι θα φάμε πόρτα..Σήμερα, Σάββατο, από το πρωί υπάρχει η ίδια κατάσταση..Κατέβηκα στο κέντρο για λίγο και τα μάτια μου αντίκρισαν αυτό που σημαίνει ολλανδικό καρναβάλι.
Εγώ αλλιώς τα είχα στο μυαλό μου ρε παιδιά τα καρναβάλια..Ακόμα κι όταν στο δεύτερο έτος είχαμε κατέβει την Πάτρα, στον Α., δεν μπορώ να πω ότι ήταν έτσι..Έμοιαζε, δεν λέω, αλλά..χμ..ήταν αλλιώς...Εν πάση περιπτώση, όπως είπα , εγώ αλλιώς τα είχα στο μυαλό μου.Όταν ήμουν πιτσιρίκι και ήταν απόκριες, έβαζα την στολή μου,και ο μπαμπάς μου με πήγαινε βόλτα στο Ζάππειο..Εκεί ήταν κι άλλα παιδάκια ντύμενα όλα πειρατές, καουμπόιδες, νεράιδες, βασίλισσες,σπανιόλες κλπ κλπ..Κι εγώ κάτι με φουστάνι ντυνόμουν συνήθως..Βασίλισσα της νύχτας ήταν η μεγάλη μου επιτυχία..Και παπαρούνα είχα ντυθεί κάποτε , και πολλά άλλα..Έτσι ήταν όμως..Στολές, παιδάκια, Ζάππειο, παιχνίδι, γέλιο, οι γονείς μάλλον να σκυλοβαριούνται αλλά να ασχολούνται και να παίζουν μαζί μας..Σήμερα εγώ άλλα είδα..Είδα παιδάκια ντυμένα πειρατές, καουμπόιδες, νεράιδες, βασίλισσες,σπανιόλες ναι παίζουν στο δρόμο με τα μπαρ.Και τους γονείς από δίπλα ολομέθυστους. Πιο κάτω ένα κοριτσάκι με μακριά μαλλιά και ένα αποκριάτικο φόρεμα πουά (δεν ξέρω τι ήταν), περπάταγε δυσανασχετώντας, ενώ η μαμά του κράταγε ένα μεγάλο ποτήρι μπύρα και ψιλοπαραπάταγε..Σόρυ..Προτιμώ τα δικά μας καρναβάλια..
Σήμερα υποτίθεται χαμός θα γίνεται πάλι.Και από ό,τι έχω καταλάβει μάλλον και εμείς θα βγούμε και θα μασκαρευτούμε κιόλας.Λολ.Ό,τι να 'ναι θα βάλω , θα ζωγραφίσω και τίποτα στη μούρη και έτοιμη η δικιά σου..
Εμένα ένα με προβληματίζει.Πόυ θα βρω χταποδάκι να φτιάξω την καθαρά Δευτέρα.Ή κάτι νηστίσιμο , να κάνουμε κούλουμα ρε αδερφέ.
Άντε και του χρόνου να είμαστε καλά..

2 σχόλια:

Suitcase girl είπε...

Να σου κάνω μια πολύ άσχετη ερώτηση?Είσαι απο Ηράκλειο?Ρωτάω γιατί είδα το "χερσόνησος" και το "ολομέθυστοι" και την ψιλιάστηκα!

margkw είπε...

είμαι από ρέθυμνο!
εξου και το ολομέθυστοι!:)