Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Η τηλεμεταφορά

Και τι σας ζητάμε κύριοι που ασχολείστε με τη Φυσική; Να ανακαλύψετε την τηλεμεταφορά.Αυτό και τίποτα άλλο.Διότι σκεφτείτε το..Με ένα άνοιξε-κλείσε των ματιών σου βρίσκεσαι εκεί που θες. Στο Παρίσι, στη Νέα Υόρκη, στα Καλύβια για μπριζόλες, στο σπίτι σου..
Φυσικά αυτό θα σήμαινε την κατάρρευση των συγκοινωνιών..Πάνε τα αεροπλάνα..Και τα πλοία..Ίσως μόνο για εμπορικούς λόγους να χρησιμοποιούνταν..Και εντάξει, εμείς σκοτιστήκαμε για το αν θα έχει αεροπλάνα..Αφου τηλεμεταφορά.Οι ταλαίπωροι οι μεγιστάνες όμως..Αχ μωρέ τα κακόμοιρα..
Θα πρέπει λοιπόν να υπάρχει κάποιο κόστος για την τηλεμεταφορά.Ναι μεν-αλλά, που λέμε. 
Δηλαδή, θα είχε ο καθένας από εμάς κάποιο όριο..Θα μπορούσε να τηλεμεταφερθεί 1-2 φορές τη μέρα..ή 4-5 την εβδομάδα..Αυτό επίσης θα είχε ως συνέπεια την κατανάλωση ενέργειας. Θέλω να πω, τελειώνεις από τη δουλειά σου, που βρίσκεται στου διαόλου το κέρατο (με καίει το ζήτημα-καταλαβαίνετε) γύρω στις 6:00. Ανοιγοκλείνεις τα μάτια και τσουπ!Είσαι στο σπίτι σου στις 6:03! Είσαι όμως το ίδιο κουρασμένος με το να είχες χρησιμοποιήσει λεωφορείο, μετρό (τρένα,αεροπλάνα και βαπόρια σκουριαμένα) και να χες φτάσει στις 8:00 πίσω. Ποιο το όφελος θα μου πείτε; Ε, έχεις ρε αδερφάκι μου τις 2 ώρες που θα έτρωγες στο δρόμο για τη πάρτη σου..Και μη μου πείτε πως δεν είναι σημαντικό αυτό. 
Σκέψου και το άλλο.Ας πούμε-σενάριο δεύτερο- έχεις σχέση από απόσταση.Αράζεις σπίτι..Αντί να μιλήσεις στο σκαιπ, ανοιγοκλείνεις τα μάτια, και σε 5 λεπτά είσαι Παρίσι ξερω γω. Οκ..Κουρασμένος, σαν να είχες πετάξει 6 ώρες, αλλά μαζί με το έτερον σου ήμισυ που το χεις σε εκτίμηση. 
Πολύ ωραία σενάρια. Όλοι μας ευχαριστημένοι και χωρίς να καταρρεύσει η παγκόσμια οικονομία. 
Γι αυτό επαναλαμβάνω στους απανταχού Φυσικούς! Την τηλεμεταφορά και τα μάτια σας παιδιά! Και γρήγορα! 

(Μη με παρεξηγείτε για τις παραπάνω σκέψεις. Έγιναν έπειτα από μεθύσι, με χανγκόβερ, και αναλύθηκαν, με την επίσης χανγκοβεριασμένη αδερφή μου, διεξοδικά!)

7 σχόλια:

τρίκερι είπε...

είσαι έτοιμη να ασχοληθείς με την επιστημονική φαντασία!!!!!

margkw είπε...

merci! :P

sen_saven είπε...

πως έτυχε... κ εγώ για τις δυο τηλεμεταφορές που λες θα πούλαγα την ψυχή μου στο διάολο...

...αν κ για το να βρω σπίτι κοντά στην δουλειά μου πάλι δεν θα φτανε... εκεί που είναι οι τιμές...

kalo paidi alla... είπε...

Τηλεμεταφορά, πάγωμα χρόνου ή να είσαι αόρατος? Αυτό είναι το τρίλημμα!

Kyra είπε...

σαν βγαλμενο απο τις μεθυσμενες κυριακες μου

margkw είπε...

@kalo paidi alla δυσκολο τρίλημμα. ΠΟΛΥ. Νομιζω πως προηγείται καπως η τηλεμεταφορα και αμεσως μετα το παγωμα χρόνου..αλλα δυσκολακι!

@Kyra Μεθυσμενη Κυριακή ηταν αφου! :)

margkw είπε...

@kalo paidi alla δυσκολο τρίλημμα. ΠΟΛΥ. Νομιζω πως προηγείται καπως η τηλεμεταφορα και αμεσως μετα το παγωμα χρόνου..αλλα δυσκολακι!

@Kyra Μεθυσμενη Κυριακή ηταν αφου! :)